HÅGKOMST – natur, kraft & systerskap

Väck din inneboende feminina visdom

Har du någonsin haft känslan av att det bor en kraft och visdom i dig, som du längtar efter ska få blomma ut? Att få vara vild och fri, och ha en stark och intim kontakt med dig själv.

Hågkomst retreat handlar om att ta dig tillbaka till din vilda natur, bortom masker, roller, och begränsningar. Och under några dagar på vackra sensommarÖland så tas du tillbaka hem till ditt ursprung, din vilda visdom, ditt autentiska, fria jag. 

Den feminina visdomen är ingen ny kunskap att lära sig, även om det kanske känns så först. Men när du lyssnar på orden och upplever det i kroppen så du inser snart att det handlar om att minnas… Att minnas all den oändliga visdom och kraft som bor i dig. 

Under detta retreat får du stärka kontakten till dig själv genom ceremoni, naturkontakt, feminin visdom, embodiment & självutforskande. Du kommer också landa in i en grupp av likasinnade systrar och vi bevittnar och håller varandra under dessa djupgående dagar av hågkomst.

Retreatet pågår tre dagar, och boende, alla måltider och retreatets aktiviteter är inkluderat.

Varje dag innehåller en morgonritual med meditation, guidat skrivande och yogaklass/rörelsepraktik som passar alla nivåer. Det kommer också att hållas workshops, kvinnocirklar, ceremonier, breathwork, röstaktivering, naturbad, sångcirklar, trumresor och andra speciella aktiviteter som vävs in i retreatet. Och fri tid att njuta av omgivningarna, fri tillgång till underbart SPA och bastu, och bara vara på den vackra platsen vi befinner oss på.

Hågkomst är ett kvinnoretreat som ger dig tid och utrymme att stärka kontakten med ditt autentiska jag, samlas med din tribe och smälta in i den feminina visdomen.

⋅◈⋅⋅◈⋅⋅◈⋅

𝐃𝐮 𝐟𝐚̊𝐫 𝐭𝐚 𝐝𝐞𝐥 𝐚𝐯:

CEREMONIER: bland annat en kakaoceremoni vid havet
CYKLISK VISDOM: kunskap om hur vi kan leva mer cykliskt med oss själva och naturen
NATURE IMMERSIONS: jordning, skogsbad, dopp i havet, naturmeditationer, övningar för djupare kontakt med naturen
DAGLIG RÖRELSE: mjuk yoga och somatisk rörelsepraktik varje morgon samt dans & shaking
DAGLIG STILLHET: meditation varje morgon samt yoga nidra (yogisk sömn) & vila
SHAMANSK TRUMRESA
RÖSTAKTIVERING: hitta din urkraft
BREATHWORK
HÄLSOSAM MAT: vegetarisk, närande, vitaliserande och härlig mat
CHANTING OCH SÅNGCIRKEL
SPA: fri tillgång till utespa med bubbelpool och bastu
JOURNALING PRAKTIK: guidade skrivövningar
COMMUNITY: spendera tid med likasinnade själar och kanske få vänner för livet

Dagligt schema

Fredag 30 augusti

15.00 Anländ – check in

16.30 Grundande embodiment & Öppningscirkel 

19.00 Middag

20.30 Yoga nidra 

21.00 Bastu / Spa

Lördag 31 augusti

7.30 Morgonpraktik: meditation, mjuk yoga, skrivande

9.00 Frukost

10.30 Feminin visdom workshop + skogsbad

13.00 Lunch

Vila

17.00 Womb workshop: röstaktivering & breathwork 

19.00 Middag

20.30 Eldceremoni & Sångcirkel

Söndag 1 september

7.30 Morgonpraktik & Kakaoceremoni vid havet

10.30 Brunch

12.00 Avslutningsceremoni

14.30 Hejdå

15.00 Checka ut

⋅◈⋅⋅◈⋅⋅◈⋅

Din lärare:

Julia Snöljus
Yogalärare, ceremonialist, naturprästinna

Julia är yogalärare, kvinnocirkelledare, embodiment coach, naturprästinna & ceremoniälskare och hon undervisar i yoga på ett sätt som hedrar den feminina kroppen och hjärtat. Hon har en passion för att skapa heliga utrymmen och bjuda in människor att se magin, skönheten och heligheten i livet – i full självacceptans för hur det än ser ut i stunden.

Julia guidar kvinnor till att återupptäcka det vilda, naturliga i sig själva genom yoga, embodiment, i coaching och via sina kurser och utbildningar. Hon är baserad I Portugal och Sverige och delar mycket av sitt arbete online. 

Julia har en mångårig bakgrund inom yoga och meditation och är utbildad lärare inom Sama Yoga, Embodied Yin Yoga, Wombyoga och Yin Fascial Yoga. Hennes sätt att använda yoga asanas (yogans positioner) som ett sätt att nå djupare, för att komma åt och frigöra kroppsminnen och trauman och mjuka upp och skapa acceptans, självkärlek och flexibilitet inte bara på en fysisk nivå utan även mentalt och känslomässigt, är det som gör hennes yoga speciell.

I närmre ett decennium har Julia fördjupat sig inom och arbetat med kvinnohälsa och kunskapen om människors, och framförallt kvinnors, cykliska natur. Med kunskap om hur kvinnors menscykel och månens och årets cykler påverkar oss och hur vi kan skapa ett fantastiskt liv genom att arbeta med och planera enligt dessa cykler. Hon leder också kvinnocirklar, en läkande och trygg plats att mötas från hjärtat, fritt från dömande och jämförande.

Julia älskar att inspirera människor att återknyta kontakten med moder jord och hennes feminina cykliska visdom, och håller årsvandringar med det keltiska hjulet, naturen och gudinnan. Hon är också utbildad jordningsguide.

Kollberggården, platsen för Hågkomst Retreat

Din investering:

early bird (boka innan 15/8): 4800 kr
boka efter 15/8: 5500 kr

400 kr rabatt om du tar med dig en vän!

I priset ovan ingår boende (mysiga 2-bäddsrum på Kollberggården), all mat (frukost, lunch, middag), och alla retreatets klasser och aktiviteter.

Bokning:

Bokning sker via email till info@alunayoga.se, eller genom att fylla i detta formulär:

    Efter bokning får du ett mail med vidare detaljer kring betalning och anmälningsavgift.

    För frågor, kontakta info@alunayoga.se

    En dans i systerskap på Öländska alvaret

    En eldceremoni under fullmånenes sken